Sydney (again)
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie
16 Januari 2011 | Australië, Sydney
Vanuit onze tussenstop halverwege de cruise, Sydney, zal ik eerst alle natuurverschijnselen in deze omgeving behandelen. We krijgen hier wel nieuws uit Nederland, alleen een dag verlaat. Maar het nieuws uit de regio hier is iets moeilijker te verkrijgen, vooral de afgelopen dagen op zee. Maar de kapitein heeft ons ingelicht over de cycloon boven de eilanden waar we de volgende dagen heen gaan, met name boven Noumea, onze eerstvolgende haven woensdag 19 januari. De cycloon moet inmiddels over het eiland geraasd zijn en afgezwakt zijn richting Nieuw-Zeeland. We hebben er op zee geen last van gehad, terug was het nog rustiger dan heen. Dus hopelijk blijft het daarbij, het ziet er naar uit dat we net mazzel gehad hebben. Het is afwachten hoe Noumea eruit ziet, maar deze tropische stormen komen vaker voor.
Dan de overstromingen in Queensland, sinds woensdag staat Brisbane gedeeltelijk onder water. Dit schijnt heel ernstig te zijn. Dat we in Sydney waren 2 weken terug, dachten we dat het wel mee zou vallen. We komen er tenslotte pas half februari, maar het wordt toch wel ernstiger. Het water zal tegen die tijd wel gezakt zijn, maar de schade is waarschijnlijk vrij groot. Vanaf de boot heb ik echter niet kunnen achterhalen welk deel van Brisbane het is en of wij ook in dat gebied komen.
Om gelijk alle negatieve berichten maar gehad te hebben, we hebben vrijdag een mailtje van Booking.com gehad dat het hotel in New York failliet is en dus gesloten is tijdens onze tijd daar. We hebben een alternatief aangeboden gekregen: Hotel 99. Het lijkt evenals het oorspronkelijke hotel niet veel bijzonders, maar misschien dat iemand (papa?) het even op wil zoeken?? Het ligt nog steeds in Manhattan,alleen 5 blokken noordelijker.
Toevoeging: net een mail gehad dat het hotel geen privé badkamers meer heeft, alleen gedeelde faciliteiten. Dus we zijn nog hiermee bezig. Jullie horen dit nog wel.
Nu positief nieuws, vandaag zijn we dus in Sydney. Het is hier warm en een beetje benauwd door wat regen vanochtend. Na wat regenbuien de eerste week van de cruise is het weer steeds een beetje beter geworden. Hier in Sydney hebben we geen grote plannen, dat komt na de cruise wel weer. We gaan zo ansichtkaartjes naar iedereen versturen! Hopelijk vergeten we niemand, het is in ieder geval een aardig lijstje geworden.
De laatste haven in Nieuw-Zeeland was trouwens erg mooi, dit was de Bay of Islands. Dit was een tenderhaven, dus de boot bleef in de baai liggen en iedereen moest met tenderbootjes naar de wal gebracht worden. Dit hadden we op Stewart Island ook, maar daar ging het heel verspreid. Hier wilde iedereen ongeveer gelijk. Dus 1400 man met bootjes van een capaciteit van 60 man. Jullie begrijpen dat dit vrij lang duurde, we waren pas om half 12 op het eiland, terwijl we om half 4 alweer terug moesten zijn. Toch is het ons gelukt een kleine waterval te bezoeken, we hebben er alleen heen en terug 10km voor moeten lopen over smalle trackpaden door een subtropisch regenbos (volgens Martin was het geen woud) en over een moeras. Foto’s volgen thuis. Eenmaal terug aan boord waren we behoorlijk uitgeput.
Tamara had nog gevraagd naar de activiteiten aan boord. Dat zijn er vrij veel, maar wij doen er weinig. Ze variëren van een cursus ‘hoe zet ik foto’s van mijn camera naar de computer?’ tot een wedstrijd Sudoku. Gisteren was er zelfs een challenge Triviant Pursuit. De activiteiten zijn echt aangepast aan de gemiddelde leeftijd aan boord. Maar er zijn ook leuke activiteiten, woensdagavond zijn we naar een Caribbean feestje bij het zwembad geweest en donderdagavond hadden ze een toetjesfeestje met serieus alle soorten dessert die je je kan bedenken. En ze draaien de films die afgelopen zomer in de bioscoop waren, dus daar hebben we er ook al een paar van gezien.
Omdat de cruise uit twee losse cruises bestaat, gaan de meeste mensen hier in Sydney van boord en alle activiteiten worden vanaf vandaag herhaald, waaronder alle films en shows. Dat is wel jammer, maar we vermaken ons wel. We hebben van de eerste cruise ook een ‘cruise log’ gehad, waarin o.a. stond dat we tot nu toe 3587 Nautical Miles gevaren hebben, dit is iets meer dan 6600 kilometer.
Zo, jullie zijn weer up-to-date en wij hebben kaartjes om te schrijven. Duim voor ons dat we geen cyclonen tegen komen!
Groetjes!
Martin en Rosalie
16 Januari 2011 - 10:56
Maaike:
Allereerst wil in Jan en Marga nog even bedanken voor de felicitaties, dank jullie wel!! Fijn om te lezen dat jullie van al het natuurgeweld niet veel mee krijgen en dus net mazzel hebben. Balen dat nu net jullie hotel failliet moet gaan, wel netjes dat er een alternatief geboden wordt. Goed tte lezen dat in elk geval het eerste deel van de cruise geslaagd is. Veel plezier met jullie tweede cruise, ik ga wachten op het kaartje!
Liefs Maaike -
16 Januari 2011 - 18:42
Jan En Marga:
Steven had het al uitgezocht. Dit klopt
hotel 99 in Manhattan Upper West heeft overwegend goede recenties.
Kamers schoon en netjes, alleen sanitair is wel gezamelijk, hiervan wordt ook gezegd dat het goed en schoon is. Redelijk alternatief dus !
Zo weer een paar zeedagen voor de boeg en uitrusten maar. Niet te veel toetjes en cocktails... Vandaag de auto gewassen (pekel) en de tuin opgeruimd. Volgens het nieuws zakt het waterpeil in Brisbane weer. Je verslag weer gelezen zijn dus weer op de hoogte. Verveeld Martin zich niet aan boord, hij moet ook maar eens wat op de weblog zetten ! Groetjes Papa en Mama.
18 Januari 2011 - 02:33
Bas:
Hey!
Gelukkig hebben jullie niets van de cycloon mee gekregen.
Hopen dat het niet meer voorkomt! Daar duimen we dan ook voor!
Ik hoop dat het tweede deel van de reis net zo leuk word als het eerste deel. Als ik de foto's van Fiji zie, moet dat toch wel het hoogtepunt worden ;)
Dikke kus, en ik mail je snel weer ;) -
19 Januari 2011 - 19:51
Jan En Marga:
Dolores was nieuwsgierig hoe jullie het hadden. Daarom ook haar e-mailadres aangemeld. Gr. P&M