Veilig terug in Australië

Door: Rosalie

Blijf op de hoogte en volg Rosalie

30 Januari 2011 | Australië, Sydney

Hallo allemaal,

De stukjes van Nasa en de verhalen van de kapitein klinken allemaal een stuk erger dan wij meegemaakt hebben. Door de verstandige beslissing van de kapitein hebben we nergens last van gehad, alleen wat extra zeegang. Maar daar waren we ondertussen na 4 weken zee wel aangewend.

Vandaag uitgecheckt aan boord en de koffers 'gedumpt' in de Springfield Lodge hier in Sydney, voor 3 nachtjes tot we met de trein naar Adelaide kunnen.

Er staan maar liefst 11 nieuwe foto's op, ingedeeld bij het verslag van die dagen.

Verder weinig nieuws, morgen gaan we hopelijk op de foto met koala's in het Featherdale Wildlife dierenpark even buiten Sydney.

Groetjes!

• 30 Januari 2011 - 01:53

Bas:

Heej! Weer op Australische bodem. Succes met de treinreis straks richting Adelaide.
    Onze "black hole" is voor 1 uurtje opgeheven, dus vandaar even een kort berichtje.

Kus

• 30 Januari 2011 - 08:09

Sanne:

Heej,
    fijn dat jullie weer veilig in Sydney zijn!! Veel plezier bij de koala's!!

Groetjes en Xxx voor Martin

• 30 Januari 2011 - 09:00

Maaike:

Fijn dat jullie weer veilig terug zijn! Vermaak je nog maar een paar dagen in sydney en dan op naar de treinreis, ik ben benieuwd! Ik ga even foto's kijken ;)
    Groetjes!!!!

• 31 Januari 2011 - 11:15

Jan En Marga:

Leuke foto's. We zijn blij te horen dat het allemaal nog goed gaat. Er zijn volgens mij geen levende koala's meer die zijn allemaal verdronken (als je de TV- mag geloven). Doen jullie maar een paar daagjes rustig aan, want a.s. woensdag wacht The Ghan. 24 uur ke- deng ke- deng naar Adalaide. Hier nu redelijk weer (met s'nacht lichte vorst). Het schip van Bas heeft nu eens echt piraten verjaagd.... hopelijk heeft ie er een paar aangeschoten. Groetjes Papa en Mama

• 01 Februari 2011 - 02:56

Rosalie En Martin:

De koala's in Brisbane zijn misschien verdronken, maar die in Sydney gelukkig niet. Hier waren er minimaal 40. Zie foto!

• 02 Februari 2011 - 08:06

Jan En Marga:

Op dit moment zitten jullie in de trein naar een wat het weer betreft "rustig"deel van Australie.

Dit stond er vanmorgen 02/02 >09.00 uur NL tijd in de krant, zie tekst:
    CAIRNS - De Australische deelstaat Queensland zet zich schrap voor de cycloon Yasi die naar verwachting woensdagmiddag (Nederlandse tijd) de kust bereikt. De premier van Queensland, Anna Bligh, riep bewoners van laaggelegen kustgebieden op om een veilig heenkomen te zoeken.
    Rest van bericht verderop.

We hopen dat het tegen die tijd dat jullie er heen gaan een beetje is overgewaaid. O ja de foto van de "kola beer" gezien (hij lijkt wel opgezet). Doei Papa en Mama.

Zie ook:
    Inwoners kuststeden Queensland geëvacueerd
    "U heeft nog steeds de mogelijkheid om naar een veilige plek te vertrekken, ik kan niet genoeg benadrukken dat u van die mogelijkheid gebruik moet maken", aldus de premier.

Zwaarste categorie
    Yasi, een cycloon in de zwaarste categorie 5, wordt waarschijnlijk een van de grootste stormen die Australië ooit troffen. Onder andere de steden Cairns, Townsville en Mackay liggen in het pad van de storm.

Meer dan tienduizend mensen verblijven al in schuilplaatsen. Die zijn soms zo vol dat de politie mensen weer wegstuurt.

Zonder stroom
    Zo'n dertigduizend mensen hebben hun huis verlaten. Premier Bligh verwacht dat 200.000 mensen zonder stroom en telefoon komen te zitten door de storm. Technici hebben gewaarschuwd dat zelfs de speciale stormbestendige woningen in de regio beschadigd kunnen raken door de storm, die windsnelheden bereikt tot 300 kilometer per uur.

• 03 Februari 2011 - 11:15

Jan En Marga,:

Laatste nieuws uit de nederlandse krant (do. 03-02 / 12.00 uur).
    Cycloon raast over Queensland
    (Novum/AP) - Een uitzonderlijk zware storm heeft donderdag grote vernielingen aangericht in de Australische deelstaat Queensland. Volgens de autoriteiten is het aan het opvolgen van de vele waarschuwingen in de afgelopen dagen te danken dat er geen doden zijn gevallen.

Queensland werd eerder getroffen door zware overstromingen. Met het oog op de komst van de cycloon Yasi hadden de autoriteiten de bevolking gewaarschuwd zich goed voor te bereiden of evacuatiecentra op te zoeken.

De storm bleek zo sterk als was voorspeld, met windsnelheden to 280 kilometer per uur in zijn kern, zware regenval en enorme golven aan de kust. Cyclonen nemen boven land snel aan kracht af, maar Yasi viel zelfs achthonderd kilometer landinwaarts nog in de eerste categorie.

Verscheidene stadjes en bananen- en suikerrietplantages werden verwoest. Duizenden mensen raakten dakloos en meer dan 180 duizend huizen zaten zonder stroom.

De getroffen zone ligt ten noorden van het gebied dat eerder werd geteisterd door zware overstromingen. Premier Julia Gillard liet donderdag weten dat de schade zal worden vergoed uit het federale budget, waardoor op andere posten zal moeten worden bezuinigd. De federale regering heeft al een speciale watersnoodsbelasting voor de eerdere schade ingevoerd.

Hopelijk valt het voor jullie mee, en staat het hotel er nog. Doei