Luchtballon & Great Barrier Reef

Door: Rosalie

Blijf op de hoogte en volg Rosalie

12 Februari 2011 | Australië, Cairns

Hallo allemaal vanuit het regenachtige Cairns!

Ondanks de regen zijn beide excursies in Cairns gewoon doorgegaan. Donderdag was het als eerst de beurt aan de ballontocht. We werden om 4:15 uur opgehaald, om vervolgens een ruim uur richting een groot grasveld te rijden. Hier was het verzamelpunt voor meerdere groepen voor de in totaal 6 luchtballonnen die 2 keer de lucht in gingen. De gehele groep van ongeveer 175 man bestond uit ongeveer 10 westerse mensen en voor de rest Aziaten. Dit geldt trouwens voor alle excursies in Cairns. We waren ingedeeld bij de tweede groep, dit hield in dat we zagen hoe de ballonnen opstegen en we er vervolgens met het busje achteraan reden. Tijdens het wachten stonden we echter op een open veld bij de opkomende zon, hierdoor waren er heel veel muggen. Gelukkig waren we bijna helemaal bedekt, op mijn enkels en onze handen na. Vrijdag telde ik op mn enkels 17 muggenbulten per enkel… En Martin zn handen zijn redelijk rood van de bulten.
Rond kwart voor 7 was het onze beurt. Om de beurt moest er iemand uit de ballon en kon er iemand van onze groep in, anders zou de ballon vroegtijdig opstijgen. Het opstijgen ging heel soepel. Eenmaal in de lucht zijn we over de vallei heen gevlogen tussen de bergen van het binnenland. Het uitzicht naar de grond en de andere ballonnen was heel mooi, maar het uitzicht in de verte werd geblokkeerd door grote donkere wolken. Hierdoor moesten we ook iets eerder landen om een vochtig grasveld, om vliegen in de regen te voorkomen. Ze mogen namelijk niet vliegen in de regen.
De landing op zich was best grappig, omdat de ballon elke keer weer omhoog ‘hopt’. Na de landing konden we ondanks onze honger helaas niet gelijk richting het ontbijt vertrekken, de loodzware ballon moest nog ingepakt worden. Een advies als je dit ook moet doen: pak een vuile, natte oranje luchtballon niet in terwijl je een wit vest aan hebt. Nadat we allemaal drijfnat en uitgeput waren, zijn we in het busje naar een boerderij-restaurant gereden, waar we een Australisch/Japans ontbijt kregen.
Kortom het was een leuke ervaring en we hebben mazzel gehad dat het niet eerder was gaan regenen, anders had het afgelast geweest.

Toen vrijdag naar het Great Barrier Reef. ’s Ochtends was het geen verrassing meer toen het stroomde van de regen. Maar de buien zijn hier ook vrij snel weer afgelopen en het is niet koud. Eenmaal op de boot bleek er net een Japans cruiseschip gearriveerd te zijn met maar liefst 960 Japanse passagiers, waardoor er alleen maar Japanners op onze excursie zaten. We willen ze niet afkraken, maar sommige Japanners kunnen erg asociaal zijn als ze met hun hele familie (minimaal 10 stuks) bij elkaar willen zitten. Dus we zijn ze ontvlucht naar het buitendek, hier hebben we zelfs een paar buien doorstaan om niet weer naar binnen te hoeven, maar het was wel erg rustig. Japanners houden namelijk niet van regen.
Eenmaal op het eiland werd het droger en brak zelfs de zon even door. ’s Ochtends hadden we een semi-submarine trip geboekt. Zoals de naam al zegt, gingen we in een kleine submarine om het koraal en de vissen te bekijken. Hier hebben we naast een heleboel blauwe visjes met gele staarten (zie foto’s) ook in een flits twee schildpadden en een haai gezien.
Na de lunch zijn we gaan snorkelen. Omdat het jellyfish-seizoen waren, werd er aangeraden een pak te dragen tegen prikken. Helaas voor iedereen thuis zagen we er te belachelijk uit om foto’s van te maken. We hebben alleen geen enkele kwal gezien (wel in Nieuw-Zeeland en Sydney). Het snorkelen ging over het algemeen goed. Martin is er een stuk beter in dan ik. Ik ben er niet zo goed in, mijn bril liep regelmatig vol en door die luchtpijp ademen ging niet zo bijzonder. Maar toch hebben we meerdere vissen gezien. Het leukste moment was toen we een schildpad tegenkwamen. Hij zwom vlak voor ons en we zijn hem wel 10 minuten gevolgd terwijl hij aan het eten was en af en toe boven kwam voor adem. We gokken dat hij zo’n 80 cm lang was en totaal niet bang voor ons. Hij was dichtbij genoeg om hem makkelijk aan te raken (uiteraard niet gedaan natuurlijk), erg gaaf dus. We hebben een foto van google opgezocht om te laten zien hoe hij er uit zag.

Morgen vliegen we naar Brisbane, onze laatste stop in Australië. Helaas schiet de vakantie al redelijk op. Over anderhalve week zijn we alweer thuis.

Groetjes!
Martin en Rosalie

• 12 Februari 2011 - 10:21

Maaike:

Wat een mazzel hebben jullie gehad met jullie ballonvaart zeg! Het snorkelen klinkt ook heel gaaf zo, ik zou zo ook gaan! Alweer bijna naar huis ja, de vakantie gaat ook een keer voorbij. Ik vind het wel erg leuk dat jullie ons zo laten meegenieten van jullie belevenissen! Geniet nog even in brisbane en natuurlijk ook in new york! Veel plezier nog!

• 14 Februari 2011 - 11:32

Jan En Marga:

Het is wel een beetje jammer te lezen dat het soms zo "massaal" is.
    Een paar jaar terug in de VS waren de "japanner(s) en aziaten" bij elke excursie ook al zo afschuwelijk aanwezig en overal maar voordringen, dus herkenbaar. Zo te lezen zit het weer jullie deze vakantie ook niet echt mee. We hopen nu maar dat jullie laatste dagen in Brisbane nog een beetje vemaken (mooi weer hebben) zo dat jullie een beetje in stijl afscheid kunnen nemen van Australie. Nu nog een beetje uitrusten want er wacht jullie nog een lange zit (vlucht) naar New York. Toch nog wel een mooie afsluiter !
    De foto's zijn leuk om te zien, alleen die foto van jullie in de luchtballon mand lijkt niet zo scherp ?
    O ja, e hadden wel graag een foto vam Martin gezien in z'n anti- kwallen pak. Doei en de groetjes van thuis Papa en Mama

• 14 Februari 2011 - 13:33

Ans:

Ik geniet van elk verslag en aan de reacties te lezen ben ik niet de enige. Jullie moeten nu alleen wat positiever zijn. Elk glas dat half leeg is, is ook nog half vol !! Dus ik wens jullie in de finale etappe nog heel veel plezier. (Je moet me later maar eens vertellen hoe ik jullie foto´s had kunnen zien.)
    Groetjes,Ans

• 14 Februari 2011 - 13:45

Jan En Marga:

Hallo Ans. Bij bijna elk reisverslag van Rosalie en Martin zitten (mede dankzij Maaike) meegezonden foto's. Als je die bedoeld.... ? gewoon op fotoboek klilkken (te vinden in de linker kolom) van het scherm. Groetjes (ouders R en M)

• 14 Februari 2011 - 17:34

Ans:

Bedankt voor de uitleg. Ik had steeds alleen maar tekst. Daar staat geen fotoboek bij. Ik heb nu " naar de desktop versie" aan geklikt. En nu kan ik nog meer genieten. Mooie foto´s !!!

• 16 Februari 2011 - 10:57

Jan En Marga:

Papa heeft even (tijd 11.30 uur) op z'n werk. Vermaken jullie je nog wel op de laatste dag in Brisbane. Het is nu bij jullie nu ongeveer half negen in de avond. Zijn de koffers al ingepakt ! want de eerste vlucht is al om zes uur
    (s' morgens). Dus heel vroeg op ik denk wel 3 uur ? (bij ons is het dan een uur of zes (in de avond). We wensen jullie rustige vluchten toe en als he bij ons donderdag is zijn jullie al een heel eind op weg. Probeer jullie niet te vervelen. Ben... we zijn terug over ja, ja, al 8 dagen. Maar eerst Home Alone in New York !!! Doei papa en mama.