Met de Indian Pacific naar Adelaide

Door: Rosalie

Blijf op de hoogte en volg Rosalie

07 Februari 2011 | Australië, Adelaide

Vandaag is alweer onze laatste dag in Adelaide. Afgelopen woensdag zijn we met de Indian Pacific-trein vertrokken uit Sydney. De trein vertrok hier om 15:00 uur en 25 uur later kwamen we aan in Adelaide, South Australia. De treinreis was aan de ene kant comfortabeler dan we verwacht hadden, maar ondanks dat de treinen goed onderhouden worden, is dit niet het geval voor de rails. De maximumsnelheid was maar 85 km/u en dan schokte de trein heen en weer over de rails. Martin is in ieder geval blij dat we de overige afstanden per vliegtuig doen.

Vrijdag hebben we de stad verkend en zaterdagochtend werden we heel vroeg opgehaald voor onze twee-daagse excursie naar Kangaroo Island. Eenmaal aangekomen hebben we beide dagen een dagtour gedaan. We zijn onder andere bij een eucalyptus-fabriek, een honey-farm, een sheep dairy en een wild park geweest. Het is een schitterend eiland met veel natuurgebieden en loslopende dieren. We hebben meerdere wilde kangoeroes, walibi’s, zeehonden, pelikanen, één koala en zelfs dolfijnen gezien. Daarnaast hebben we beiden in het wildlife park een joey (baby-kangoeroe) vastgehouden. Dit was een weesje, genaamd Bella van 7 maanden oud.
Hier staan uiteraard foto’s van bij dit verslag. Het weer op het eiland viel flink tegen, we hadden warm weer verwacht zoals in Adelaide en dus weinig beschermende kleding bij ons. Maar door resten van de cycloon Yasi heeft het met name de eerste dag af en toe geregend en er stond een frisse wind. Hierdoor waren de dieren echter wel actiever, omdat het niet zo warm was.

Er valt nog veel meer te vertellen over Kangaroo Island, maar er moet nog iets overblijven om thuis te vertellen.

Vanochtend hadden we een city hightlights tour geboekt. Deze werd gratis aangeboden bij het boeken van de 2-daagse excursie. Maar de bus voor die tour kwam vanochtend niet opdagen… Dus voor niets vroeg opgestaan en er valt weinig te klagen, omdat we er niets voor betaald hadden.

Morgen vliegen we naar Cairns, via Brisbane. Volgens het laatste nieuws zijn ze de stad aan het opknappen van de cycloon Yasi. Op het moment voorspellen ze nog wel regen, maar geen zware stormen meer. Dit is maar goed ook, want donderdag hebben we ons ballonvaart! Het zou jammer zijn als het slecht weer is.

Meer over Cairns volgt later deze week.

Groetjes Martin en Rosalie

• 07 Februari 2011 - 12:44

Jan En Marga:

De foto's zijn (heel) leuk. Hopelijk zit het weer een beetje mee in Cairns. Als je de TV- beelden ziet heeft de storm er toch wel behoorlijk huis gehouden. Zijn benieuwd of jullie dit ook merken- / opvalt ? Wachten weer op het volgede verslag. Goede reis morgen en tot horens P&M.
    En... het aantal reisdagen wegint zorgwekkend terug te lopen. Doei.

• 07 Februari 2011 - 19:26

Maaike:

Leuk hoor om al jullie avonturen te lezen en foto's te kunnen zien! Wat lief zo'n baby kangaroe!!! Heel veel plezier nog verder op deze reis, ik hoop dat jullie ballonvaart doorgaat, dat is echt een hele mooie ervaring!
    Liefs Maaike