Tussentijdse update vanuit Cairns
Door: Rosalie
Blijf op de hoogte en volg Rosalie
08 Februari 2011 | Australië, Cairns
De vluchten met Virgin Blue gingen erg soepel, het lijkt een beetje op EasyJet. De stoelen worden nog wel van tevoren bepaald, maar in elke stoel zit een schermpje. De manier om hier geld mee te verdienen is een creditcardaanpassing. Voor 9,99 AUD kan je twee uur lang een film kijken. Je had de keuze uit wel 3 films. Anders zie je alleen reclame voor de hele vlucht.
Over het algemeen is er niets te zien van de overstromingen of de orkaan, maar Cairns is niet het zwaarst getroffen. Tijdens de landing was te zien dat een aantal landerijen nog onder water stonden, maar geen schade in de stad, voor zover we gezien hebben.
Eenmaal bij het hotel bleek onze reservering niet te bestaan. Ondanks dat we van tevoren betaald hadden, stonden we niet in het systeem. En het hotel was vol! De receptioniste stond ons toen een beetje schaapachtig aan te kijken, maar we hadden toch echt geen andere slaapmogelijkheid voor vannacht. Daarnaast hebben we gisteren nog een bevestiging ter herinnering van hotels.com gehad. Uiteindelijk heeft ze ons voor twee nachten in nabij gelegen hotel geboekt en de ochtend van de ballonvaart moeten we terugverhuizen naar het geboekte hotel. Heel praktisch, maar goed, we hebben een slaapplek. Dit is al de tweede hotel waar we niet in staan, op Kangaroo Island hadden ze ook geen reservering van ons, maar wel ruimte. Eenmaal in het hotel voor vannacht bleek onze kamer echt helemaal leeggeruimd te zijn voor de cycloon Yasi, maar dit was op te lossen door een ‘luxere’ kamer (volgens haar, niet volgens ons) in een apart gebouw.
Kortom, het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar we zijn aangekomen in Cairns.
Groetjes vanuit Queensland (9 uur tijdsverschil met NL)
08 Februari 2011 - 10:11
Jan En Marga:
Fijn om te horen dat de vluchten goed zijn verlopen. Dat gedoe met die hotels maakt jullie wel "echte" reizigers. Van zo'n vergeten boeking liggen jullie al niet meer wakker.
Ik hoop dat Kras het in april (Orlando) voor ons wel goed heeft geregeld ?
Hebben jullie nog een beetje zin in de ballonvaart. We gaan er hier vanuit dat het een zonnige dag wordt met weinig wind ! of komen die in Australie niet meer voor ? Hier nu droog en ca. 10 gr. boven nul. Vermaak jullie een beetje en ga de maar ramp- toerist uithangen. Groetjes Papa en Mama. -
08 Februari 2011 - 11:41
Angela:
Hoi Rosalie en Martin
Wat een pech met hotels hebben jullie nou maar afwachten of het laatste deel van de vakantie wel goed gaat verlopen met hotelboekingen.
Zijn jullie de enige of geld het voor meer mensen?
Heel veel plezier nog, en bye de way hele mooie foto's
Gr Angela en ook van Frank Fleur en Brad.
08 Februari 2011 - 17:46
Bas:
Heej schat,
Balen van het hotel, maar wel fijn dat ze een oplossing voor jullie gevonden hebben. Hier alles zijn gangetje, en het duurd vandaag nog maar 31 dagen voordat ik je weer zie. Nog even volhouden. Onze duurtest is nou wel lang genoeg ;)
Vermaak je nog even de laatste 16 dagen daar! ;)
Dikke kus,
Bassie -
08 Februari 2011 - 17:53
Maaike:
Wat een pech met al die hotels zeg!! Maar jullie ouders hebben gelijk, jullie liggen nergens meer wakker van en zijn echte reizigers. Gelukkig ook dit keer hebben jullie weer een slaapplekje gevonden, buiten slapen is tenslotte ook niet alles. Succes met het verhuizen en heel veel plezier met jullie ballonvaart, ik ga duimen voor mooi weer! -
08 Februari 2011 - 19:09
Marian:
Heee!
Wat een geweldige foto's bij jullie vorige verslag. Geeft echt een goed beeld van de verhalen. Australie is hier veel in het nieuws de laatste tijd vanwege de extreme weersomstandigheden, maar jullie hebben er gelukkig nog maar beperkt last van ondervonden begrijp ik. Gelukkig maar! Ik zal ook duimen voor mooi weer tijdens jullie ballonvaart. Dan moet het goed komen hoop ik :-)
Liefs Marian